Noordende 28, 5701 SR Helmond Tel. 0492 - 52 70 80 info@boumanadvocaten.nl

Wij zijn gespecialiseerd en hebben jaren lange ervaring in het immigratierecht  en asielrecht.

Tevens zijn wij aangesloten bij de SpecialistenVereniging Migratierecht Advocaten (SVMA).

U kunt bij ons terecht voor ondermeer:

VERBLIJFSVERGUNNING AANVRAGEN

Het aanvragen van een verblijfsvergunning kan voor verschillende doelen.
Bijvoorbeeld voor:

 • - gezinshereniging / gezinsvorming;
 • - studie;
 • - werk in loondienst;
 • - werk als kennismigrant;
 • - werk als zelfstandige;
 • - medische behandeling;
 • - asiel;
 • - buiten schuld Nederland niet kunnen verlaten (“buitenschuld vergunning”);
 • - klemmende humanitaire redenen / verblijfsvergunning schrijnend.

BUITENLANDSE WERKNEMER / WAV BOETES

Het in dienst nemen van een buitenlandse werknemer kan grote risico’s opleveren. Indien de contracten en vergunningen niet goed geregeld zijn, kunnen er boetes van duizenden euro’s per werknemer opgelegd worden.

Indien u als werkgever een buitenlandse werknemer in dienst wilt nemen, is het raadzaam een immigratierecht advocaat te raadplegen. Voor advies of begeleiding bij het aanvragen van de benodigde papieren staan wij voor u klaar.

VISUM

Visum aanvragen? Voor gezinslid, werknemer etc.

Wilt u een visum aanvragen maar u weet niet helemaal zeker welke regels er gelden? Of, u weet wat u moet vragen, maar u bent bang dat het te lang gaat duren? Wij staan voor u klaar met raad en daad.

ASIEL

Wij kunnen u bijstaan in asielprocedures (aanvragen of intrekkingen van vergunningen). Ook indien artikel 1F van het Vluchtelingenverdrag van toepassing is verklaard, staan wij voor u klaar.

GEZINSHERENIGING

Indien gezinsleden zijn achtergebleven, en u in aanmerking komt voor gezinshereniging, kunt u zelf daarvoor een aanvraag indienen. Mocht deze worden afgewezen, kunnen wij u behulpzaam zijn in de bezwaarprocedure.

ONGEWENSTVERKLARING / INREISVERBOD

Naast het weigeren of intrekken van een verblijfsvergunning, kan iemand ook ongewenst verklaard worden of een inreisverbod opgelegd krijgen. Wordt u ongewenst verklaard of hebt u een inreisverbod, dan is verblijf in Nederland een strafbaar feit waarvoor u veroordeeld kunt worden op grond van artikel 197 Wetboek van Strafrecht.

MEDISCHE BEHANDELING / artikel 64 Vreemdelingenwet

Sommige mensen hebben grote medische problemen waardoor ze niet terug kunnen naar hun eigen land. Of omdat reizen niet mogelijk is, of omdat er in het eigen land geen of onvoldoende behandeling mogelijk is. In dergelijke situaties is het mogelijk een verblijfsvergunning aan te vragen, of om uitstel van vertrek te vragen op grond van artikel 64 Vreemdelingenwet. Het is ook mogelijk om op grond van een “Motie-Spekman aanvraag” opvang voorzieningen te behouden, zodat het medisch onderzoek in het asielzoekerscentrum (AZC) kan worden afgewacht.

VREEMDELINGENDETENTIE

U of een familielid of een kennis van u zit in de gevangenis en u wilt uw eigen advocaat kiezen? De  advocaat bezoekt vreemdelingen in bewaring en start de nodige procedures tot opheffing van de bewaring op. Uiteraard kan de advocaat vanwege de allround kennis op vreemdelingenrecht gebied, meteen adviseren over mogelijke aanvragen voor een verblijfsvergunning.

Schadevergoeding vanwege onrechtmatige detentie?

Indien vreemdelingen in bewaring gaan in strijd met de wet, kan schadevergoeding worden toegekend door de Staat der Nederlanden. 

Heeft u een vraag?

U kunt uw vraag stellen via het formulier, wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Of bel:

0492 - 52 70 80

Vragenformulier

 1. (*)
  Ongeldige invoer
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. Ongeldige invoer
 5. Ongeldige invoer

Het eerste gesprek
van een half uur
is gratis conform togatarief

Togatarief

De term komt uit Nederland en staat voor 'Tarief Oriënterend Gesprek Advocaat'. Natuurlijk verwijst het ook naar de toga die advocaten in de rechtbank dragen.

Het togatarief dekt het oriënterend gesprek waarbij in een halfuur uw probleem wordt onderzocht, u een eerste advies krijgt omtrent de haalbaarheid van wat u verlangt, de grote lijnen en een oplossing en de te volgen werkwijze. 

Lees meer